——————— Juha Järvelä Antti Jokiranta   Jouni Yli-Rantala —————
basso laulu & kitara rummut

 

 

IN ENGLISH

REVENGINE
Sellainen arvio kuin “keskiverto heavy/rock-levy” on Revenginelle täysin vieras. Arviot bändin viimeisimmästä tuotoksesta, debyyttialbumi “Why Follow Road So Narrow”:sta ovat keränneet poikkeuksetta kiitosta. Tämä kolmikko ei päästä kuulijaansa helpolla. Jos siis odotat bändiltäsi radiohittejä ja maailmaa syleileviä “mäniinrakastanteitäkaikkia” -tyyppisiä rallatuksia, ole hyvä ja lopeta lukeminen, äläkä enää palaa tämän bändin lähelle. Ikinä.
Revenginen biisit eivät aukea heti, vaan grungen, rockin ja metallin eri kategorioista inspiraationsa saaneet muusikot yhdistelevät sujuvasti monipuolisia vaikutteita. Näin syntyy biisejä, jotka sisältävät kekseliäitä riffejä, piilossa olevia koukkuja ja tarttuvia kertosäkeitä. “Karheimmillaan Revengine osaa raapia vereslihaa.” -Juha Seitz, Ilkka; “Revengine are certainly getting better with every release.” -Frankie Styxx, Music Review (ZA); “What is special about Revengine is that with the multi-sounds of the band, they can reach hard-rockers and metal fans alike… which can only bring added success to the band. I would keep on eyes on Revengine.”-Brian Rademacher, Rock Eyez (USA).

NÄIN SE TAPAHTUI
Kysyttävää? Hyvä. Revengine näki päivänvalon Lapualla Anno Domini 2007, kun jo pitkään yhdessä soittaneet Antti Jokiranta, Juha Järvelä ja Jouni Yli-Rantala päättivät mennä treenikämpälle ja pysyä siellä. Pysyä siihen asti, kunnes he tietävät, mitä haluavat tehdä. Ja nythän ne perkele tietää.
Mikä parasta, Revenginen musiikki ei ole vain mielikuvituksen runsautta, vaan myös sanoman välittämistä. Ja tuo välittäminen onnistuu, kuten ovat kriitikot huomioineet. “Recommended for those days of depth or diplomatically pent-up anger.” -Dave Attrill, Metalliville (UK); “Lapua on tyly paikka ja se ilmenee myös yhtyeen musiikissa, joka on keskimääräistä ja juustoista hard rockia miehekkäämpää, jämäkämpää ja vihaisempaa”-Joni Juutilainen, Vertigo.

KEIKOILLA TUNNE ON LÄSNÄ
Parhaimmillaan nämä tunteet välittyvät keikoilla. Lähes sadan keikan historia Helsingistä Rovaniemelle on hionut Revenginesta tarkasti yhteen soittavan koneen, joka jyskyttää kuulijansa kanveesiin niin klubilla kuin festareillakin. Osoituksia tästä ovat ne lukuisat Revengine-levyt ja -paidat, jotka keikoilla ovat kadonneet – ja jotka ovat löytäneet tiensä ihmisten koteihin. Ihmisten, joihin bändin musiikki on tehnyt vaikutuksen. “Revengine is a band you love to see live” -Sabine van Gameren, Tempelores (NL).
Revenginen keikka on rituaali, joka vapauttaa mielen angstisista ajatuksista ja antaa voimaa uuteen päivään. Tämän keikkarituaalin Revengine päätti kahden demon jälkeen ikuistaa studiossa. Tuloksena syntyi vuonna 2009 Plan Your Escape-albumi. Julkaisu vei Revenginen aivan uudelle tasolle. Itsevarmuus, oman tien kulkeminen, rehellisyys ja ennen kaikkea asenne korostuivat bändin toiminnassa entisestään. Niin kasvoi myös halu kehittyä ja haastaa itsensä yhä uudelleen. Ei, Revengine ei todellakaan ole bändi, joka haluaa päästää itsensä helpolla. Se haluaa haastaa ja voittaa itsensä joka ikinen kerta, kun kolmikko on koolla. Oli kyseessä sitten keikka, treenit tai saunailta. Vuoden 2009 lopulla Ossi Hytönen liittyi bändiin toiseksi kitaristiksi, jonka jälkeen alkoi uuden materiaalin työstäminen. Seuraavalle vuodelle kertyi massiivinen määrä ajokilometrejä, Revengine esiintyi ympäri Suomea 27 kertaa.

THE ABSENCE
Vuonna 2011 Revengine oli valmis ottamaan seuraavan askeleen toisen EP:n muodossa. The Absence -nimeä kantava levy on omakustanne, ja myös bändin siihen asti levinnein julkaisu. Levyn saamien poikkeuksetta positiivisten arvioiden myötä bändi on saanut keikkailla ympäri armaan isänmaamme, ja tulevaisuuden tavoitteena on, että bändi opitaan tuntemaan myös Suomen ulkopuolisilla keikkapaikoilla. “Peli on alkanut ja Revengine hyökkää.”– Markku Makkonen, Aamulehti / V2

DEBYYTTIALBUMI
Tänä päivänä Revenginen voimakkaan ja ilmavan soundin saa kokea alkuperäisen trion muodossa. Revengine on käyttänyt aikansa tuotteliaasti äänittäen uutta materiaalia huippustudioissa herra Arska Laurilan (Apulanta / Klamydia / SubUrbanTribe) johdolla eri puolilla Suomen maata. Neljännen korvaparin voimin Revengine on saanut tiivistettyä grungen syvimmän olemuksen kymmeneksi raidaksi. Esikoistäyspitkä “Why Follow Road So Narrow” julkaistiin kesäkuun 7. päivä 2014. Levy on saanut poikkeuksetta erinomaisen vastaanoton! Mikko Pohjolan ja Antti Kairakarin ohjaama monikerroksinen psykologinen musiikkivideo kappaleesta EOL julkaistiin Oulun MusiikkiVideoFestivaaleilla elokuun alussa. Parhaillaan Revengine soittaa levynjulkaisukiertuettaan ympäri Suomea vuoden loppuun saakka. Pysy kartalla, sillä lisää on luvassa ja paljon!

Vieläkö jäi jotain kysyttävää?

 

FOLLOW REVENGINE ON SPOTIFY!

Upcoming gigs
  • No events
GRAB OUR DEBUT ALBUM!
Our debut album "Why Follow Road So Narrow" is out now!
Buy from Record Shop X Listen in Spotify!
Buy from CD Baby
Buy from iTunes
Facebook